2 Eylül 2016 Cuma

İhtiyaç - Kitap yorumu



          Kitap Adı: İhtiyaç

          Özgün Adı: Need

          Yazar: Carrie Jones

          Çeviren: Bige Turan

          Yayınevi: GO! Kitap

          Basım Yılı: 2016

          Sayfa Sayısı: 388

          Puan: 4/5





Tanıtım Bülteninden:

     Herkesin Korkuları Vardır…

      On altı yaşındaki Zara White, çok sevdiği üvey babasının ani ölümünün ardından annesi tarafından apar topar babaannesinin yanına gönderilir. Annesi her ne kadar bunu onun iyiliği için yaptığını söylese de burası Zara için pek de güvenli bir yer değildir çünkü burada çocuklar hiçbir iz bırakmadan ortadan kaybolmaktadır. Tuhaf bir adamın gittiği her yerde onu izlediğini düşünen Zara çok geçmeden bu şüphesinde haklı olduğunu anlar. Üstelik bu adam arkasında altın rengi bir toz bırakmaktadır. Bu esrarengiz kasabada neler olup bittiğini anlamak için kolları sıvayan Zara çok geçmeden aslında hiç kimsenin ve hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını anlayacaktır.



      İhtiyaç'ı dün bitirdim. Maalesef ağustosa yetişmedi. Kitap periler hakkında ama bildiğimiz küçük sevimli periler yerine insan kanıyla beslenen tehlikeli periler var kitapta. Doğruya doğru kitapta bir sürü klişe vardı ama bu klişelerde bile ufak değişiklikler yapılarak bir derece özgünlük kazandırılmış kitaba. Bu benim çok hoşuma gitti gerçekten.


     Olaylar hızlı, karakterler sevilesi, ortam ve atmosfer etkileyici... Tabi her genç-yetişkin kitabında olduğu gibi bunda da saçma kararlar veren karakterler ve über yakışıklı bir erkek karakter yok değil. Ama dediğim gibi çok abartılı değildi bunlar da. 

     Bu kitapta periler ve şekil değiştirenler ile tanıştık sadece ama başka türlerin de isimleri geçti, onların da serinin devamında ortaya çıkacaklarını düşünüyorum. Seri sanırım dört kitaptan oluşuyor ya da daha dört tanesi çıktı. Devamı ne zaman Türkçe'ye çevirilir bilmiyorum ama gerçekten şiddetle merak ediyorum.

3 yorum:

  1. Faydalı ve Akıcı yazınız için teşekkür ederim, blogumu izlemeye alırsanız sevinirim.. http://hastaliktakip.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  2. blogunuzu izlemeye aldım sizide bloguma beklerim :)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...