1 Eylül 2015 Salı

Yıldız Tozu - Kitap Yorumu




    Kitap Adı: Yıldız Tozu

    Özgün Adı: Stardust

    Yazar: Neil Gaiman

    Yayınevi: İthaki Yayınları

    Tür: Fantastik

    Sayfa Sayısı: 292

    Basım Yılı: 2007

                             
 




Kapak: 

     Neil Gaiman'ın oluşturduğu büyülü dünyayı çok güzel temsil eden bir kapağa sahip bu kitap.

Konusu:

     Duvar Köyü, adını hemen doğusundaki uzun taş duvardan almaktadır. Bu duvar üzerinde sadece tek bir geçit vardır. Bu geçit bekçiler tarafından kontrol altındadır ve sadece 9 yılda bir diğer tarafta düzenlenen panayır için geçişe izin verilir. Ayrıca duvarın diğer tarafındaki dünya bizim dünyamızdan farklıdır. 
     Duvar Köyü'nde yaşayan Tristan Thorn kalbini, güzeller güzeli Victoria Forester'a kaptırır. Bir akşam piknik yaparlarken bir yıldız kayar ve duvarın diğer tarafına düşer. Victoria da eğer kayan yıldızı kendisine getirirse Tristan ile evleneceğini söyler ve Tristan da düşünmeden yıldızı bulmak için yola çıkar. Ancak kayan yıldızın peşinde olan sadece Tristan değildir.
     Bu büyülü dünyada kötü cadılar, uçan korsanlar, prensler ve daha nice canlılar bulunmaktadır. 
     
Yorum:

     Neil Gaiman modern zamanın öykü yazarlarından biridir ve benim sevdiğim yazarlar arasındadır. Bu kitabına karşı da belli bir beklentim vardı o yüzden. 
     Yıllar önce bir kitabı olduğunu bilmeden filmini izlemiş ve çok beğenmiştim hikayeyi. Kitabı olduğunu öğrenince onu da okumaya karar verdim. Konuya aşina olduğum için biraz hızlandırılmış bir okuma oldu. Çünkü film uyarlaması kitaba çoğunlukla bağlı kalınarak yapılmış. 
     Kitapta bazı cümlelerin çok uzun olması beni biraz zorladı ve dikkatimi dağıttı ama yine de Neil Gaiman'ın yarattığı büyülü dünyanın içinde kaybolabildim.
     Fantastik/öykü severlere tavsiye ederim. Kitap ve film de gerçekten başarılı ama filmden sonra okunması biraz zorluyor.

Filmin fragmanı:




Tüm hakları saklıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...