26 Temmuz 2015 Pazar

Göremediğimiz Tüm Işıklar - Kitap Yorumu




  
  Kitap Adı: Göremediğimiz Tüm Işıklar
  
  Özgün Adı: All The Light Cannot See

  Yazar: Anthony Doerr

  Yayınevi: Koridor Yayıncılık

  Sayfa Sayısı: 576

  Basım Yılı: 2015

      ★ ★ ★


Kapak:

     Kapaklar orijinal kapak ile aynı ve tasarım olarak da gerçekten nefes kesici güzellikte.


Konusu:

     Marie-Laure, Paris'te babası ile birlikte yaşamakta olan, görme yeteneğini kaybetmiş bir kızdır. Babası ise bir müzede anahtar sorumlusu olarak çalışmaktadır ve Marie-Laure'nin rahatça gezebilmesi için semtlerinin ayrıntılı bir maketini yapar. İkinci Dünya Savaşı'nın patlak vermesi ile şehri terk etmek zorunda kalırlar. Aynı zamanda da babası değerli bir eseri koruması ve gizlemesi için görevlendirilir.
     Warner, kız kardeşi ile Almanya'nın küçük bir maden kasabasındaki bir yetimhanede yaşamaktadır. Kasabadaki erkeklerin kaderi ise 15 yaşını doldukları an madene inmektir. Ancak Warner'in üstün tamir yeteneğinin keşfedilmesi ile birlikte başka bir hayatın kapıları aralanır ve seçkin bir okula gitmeye hak kazanır. Fakat o da kendisini savaşın ortasında bulacaktır.
     Savaşın farklı iki cephesinde yer olan bu iki gencin, savaşın getirdikleri ile boğuşurken küçük bir noktada, kısa bir süreliğine yolları kesişir. 

Yorum:

     Bir sürü ödül kazanmış bu kitap bize savaşların gerçek yüzünü farklı bir açıdan göstermekte çok başarılı bir iş çıkarıyor. Savaşta iyi bir tarafın olmadığını, kazanan bir taraf yerine kaybeden ve acı çeken iki taraf olduğunu çok güzel anlatıyor.
     Ayrıca Anthony Doerr'ın harika betimlemeleri ile kelimeler beyninizde canlanıp görüntüler oluşturmayı başarıyor.
     Kitap, savaşın hayalperest gençlere neler yaptığını, onların hayatlarında nasıl iyileşmeyecek yaralar açtığını çok güzel bir şekilde gözler önüne seriyor.

     Kitap ile tek bireysel sorunum biraz uzun olmasıydı. Yavaş bir okuyucu olarak biraz zorlandığımı itiraf etmeliyim. Ama kesinlikle sıkıcı değildi. Boyutlarından çekinmeyen herkese tavsiye ederim.

Kazandığı Ödüller

Tüm hakları saklıdır.
     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...