27 Ağustos 2016 Cumartesi

The Originals: Düşüş - Kitap Yorumu



          Kitap Adı: The Originals: Düşüş

          Özgün Adı: The Originals: The Loss

          Yazar: Julie Plec

          Çeviren: Ebru Sürmeli

          Yayınevi: GO! Kitap

          Basım Yılı: 2016

          Sayfa Sayısı: 280

          Puan: 3/5






Tanıtım Bülteninden:

     Köken Vampir ailesi bin sene evvel birbirlerine bir söz verdi. Her zaman ve sonsuza dek bir arada kalacaklardı. Ama verilen sözleri tutmak ölümsüzken bile kolay değildi.

Yıl 1766. Klaus, Elijah ve Rebekah Mikaelson kasırgada yerle bir olan şehirleri New Orleans'ı aradan geçen kırk dört yıl içinde adeta yeniden inşa edip eskisinden de görkemli bir hale getirmişlerdir. Cadılar bataklığa çekilmiş, kurtadamlarsa arkalarına bakmadan kaçıp gitmiştir. Ama bu kadarı Klaus için yeterli değildir. O kral olmak, şehre kraliçesi ile birlikte hükmetmek ister. Ve nihayet en çok arzuladığı şeyi gerçekleştirecek bir cadı bulur ama cadının niyeti Klaus'u kullanarak ölmüş atalarını diriltmek ve New Orleans'ı geri almak için bir savaş başlatmaktır. Mikaelson kardeşler cadıların bu hamlesini savuşturmak için güç birliği yapsa da kesin olan bir şey vardır: Çok kan dökülecektir. 



      The Originals: Düşüş'e dün başlamıştım ve bugün bitti. Aslında Titan'ın Laneti'ne başlamıştım ama çok çocuk kitabı gibi geldiği için ara verdim ve hızlı okunması umuduyla buna başladım ki öyle de oldu. Gerçekten çok hızlı okunan bir seri. 


     6 vermemin sebebini şöyle açıklayayım. Bazı kitaplardan 1 hatta 2 film bile çıkabilirken bu kitaplar 1-2 bölümlük dizi doluluğunda yazılmışlar. Yazarın televizyon senaristi olduğunu düşünürsek şaşılacak bir şey de değil. 
     Klaus'un mantıksızlığı ve vurdum duymazlılığı beni biraz yordu ama hadi aşk acısına yoralım :)

     Bunlar dışında beğenmediğim pek nokta yok. Hızlı bir okuma isteyenlere tavsiye ediyorum :) 

1 yorum:

  1. Kitabını okumadım ama dizisini yeni izlemeye başladım ben de, 1. sezon bitmek üzere. Ay o Klaus beni de çok yoruyor, kafasından neler geçiyor acaba, her an ne yapacağı belli olmuyor :D Bu arada blogunu yeni keşfettim takipteyim, bana da beklerim ^^

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...